fbpx

Дни на Тунизийската кухня

Тематична кулинарна седмица в Aubergine – само от 25 до 29 януари опитайте традиционни рецепти от Севернофриканския регион.
Изберете своето вегетарианско или месно меню тук:

1. Вегетарианско меню:

От кус-куса и Мехалтата, наричана Майката на всички тунизийски ястия, до неустоимата комбинация от фурми, кокос и ядки.

Тунизийска супа с кус-кус, каперси и мариновани лимони, с крутони Фатуш300 мл.
Мехалта /яхния с кореноплодни зеленчуци, пащърнак, розов карфиол, лилави картофи, бакла, селъри, джинджифил и Хариса/300 гр.
Пръстите на Светлината /сурови сладки с фурми, кокос, сусам, шам-фъстък, бадеми, лешници и орехи/150 гр.
Цена:50 лв.

2. Месно меню:

Местна интерпретация на бюрека, но с риба тон. Пикантна комбинация от агнешко и телешко и за финал – магията на подправките.

Брик с риба тон, каперси, магданоз и яйца200 гр.
Пикантна Камуния /яхния с агнешко, телешко и черен дроб, с домати, куркума, кимион и кориандър/300 гр.
Скирмишер / Десертът на Полковника с шам-фъстък и розова вода180 гр.
Цена:50 лв.

Изберете своето меню и резервирайте на тел. 088 999 1867, чрез контактната форма или Facebook.
Цената е за 3-степенно меню с включен ДДС.